وبلاگ مکانیک 90 کاشان
درباره وبلاگ


به وبلاگ مکانیکی های 90 خوش آمدید
شنبه 13 خرداد 1391برچسب:, :: 20:24 :: نويسنده : علیرضا اعرابی پور

 موارد زیر همگی نمایانگررکوردهای ایران در زمینه های مختلف استهرچند متاسفانه در بسیاری از پارامترهای مثبت در رده آخرین کشورهای دنیا و در بسیاری از گزینه های منفی در رده اولین های دنیا هستیم؛ اما در برخی زمینه های قابل توجه هم رتبه مناسبی در دنیا داریم که دونستنش برای حفظ روحیه مان خوبه بطوریکه بر اساس یک پژوهش صورت گرفته، کشور ایران در موارد مورد اشاره در زیر صاحب رکورد اولین ها در کتاب گینس است

با این امید که با تلاش و کوشش و اعتماد به نفس و علاقه به حفظ داشته های مثبت ملی میزان موارد مثبت را روز به روز بیشتر کنیم و ایران را بگونه ای بسازیم که سربلندی نسل های آینده را موجب شود.

1.
بیشترین تولید پسته

2. بیشترین تولید خاویار

3. بیشترین تولید خانواده توت

.

.

.



ادامه مطلب ...

  زبان يکي از آخرين اندامهاي بدن افراد قطع نخاعي است که ممکن است از کنترل آنها خارج شود، از اين رو محقق ايراني موسسه تکنولوژي جورجيا از اين توانايي استفاده کرده و سيستم هدايت زباني جديدي را ويژه اين نوع بيماران ابداع کرده ست.

به گزارش خبرگزاري مهر، اين سيستم هدايت زباني يا TDS ابزاري بي سيم و قابل اتصال به دهان است که به کاربر خود امکان مي دهد عملکرد رايانه ها يا حرکت ويلچيرهاي الکتريکي را با استفاده از حرکات زبان کنترل کند. کنترل جديد ويلچيرهاي الکتريکي در واقع قطعه اي مشابه قالبها و سيمهاي نگهدارنده دندان (ارتودنسي) است که حسگرهايي درون آن کار گذاشته شده و بر روي سقف دهان قرار مي گيرد و توسط تکه آهن ربايي که بر روي زبان وصل شده کنترل مي شود به اين شکل سطح جديدي از ارتباطات و حمل و نقل را در اختيار بيماران قطع نخاع قرار مي دهد.

"ميثم قوانلو" استاديار مهندسي رايانه و الکترونيک در موسسه تکنولوژي جورجيا پيش از اين نسخه اي متفاوت از ابزار TDS را ابداع کرده بود. در آن نسخه از اين فناوري بيمار بايد سرپوشي را به سر مي گذاشت تا اين ابزار بتواند حرکت قطعه مغناطيسي بر روي زبان را رديابي کرده و کنترل ابزارها را به عهده بگيرد، اما متاسفانه اين نسخه از ابداع داراي محدوديتهايي بود، از جمله اينکه چرخش کامل سر به معني نياز به تنظيم سازي مجدد کل سيستم هدايتگر بود.

اما قوانلو در نسخه جديد اين فناوري حسگرها را درون دهان فرد قرار داده و سيستم کنترل زباني جديدي را با پايداري مکانيکي بالاتر و راحتي بيشتر ارائه کرده است. به گفته قوانلو، از آنجايي که ابزارهاي دندانپزشکي درون دهان قرار مي گيرند و متناسب با ابعاد و نيازهاي فک بيمار قالب گرفته مي شوند، اين سيستم کنترلي جديد در هنگام استفاده آشکار نخواهد بود و کاربر احساس راحتي بيشتري خواهد داشت.

 

حرکت زبان به سمت چپ و راست بالاي دهان براي حرکت دادن ويلچير به سمت چپ و راست، حرکت دادن زبان به سمت چپ و راست ميانه دهان براي کليک چپ و راست در رايانه، ميانه دهان براي توقف و حرکت به سمت چپ و راست پايين دهان براي جلو و يا عقب رفتن در نظر گرفته شده است

در هر چهار گوشه سيستم جديد کنترل زباني حسگرهايي قرار دارند که حرکات آهن رباي روي زبان را رديابي مي کنند. خروجي اين حسگرها به صورت بي سيم به ابزاري مانند يک آي-پد يا آي-پاد ارسال شده و دستور مورد نظر کاربر به واسطه تعيين موقعيت آهن رباي روي زبان متناسب با ديگر حسگرها رمزگشايي مي شود. سپس اين داده ها مي توانند نشانگر رايانه را حرکت داده و يا کنترل ويلچيري را به دست بگيرد.

انرژي اين سيستم با کمک سلول ليتيومي قابل شارژي تامين مي شود، اين سلول توسط لايه اي در برابر آب عايق شده و در درون ابزار اکريليکي ويژه دندانپزشکي قالب گرفته شده است.

قوانلو و تيمش طي ماه هاي گذشته از داوطلباني براي آزمودن اين سيستم کنترلي جديد استفاده کرده بودند، به گفته وي طي اين آزمايشها کاربران توانسته اند استفاده از سيستم را به خوبي فراگرفته و نمايشگر رايانه را با سرعت و دقت حرکت دهند و همچنين توانسته اند با سرعتي بالاتر و با برخوردهايي کمتر از ميان مسيري پر مانع عبور کنند.

بر اساس گزارش گيزمگ، قوانلو انتظار دارد در آينده اي نزديک و با اجراي آزمايشهايي که در آنها کاربران بايد از سيستم هدايت کننده در کارهاي روزانه خود استفاده کنند، نتايج بهتري به دست بيايد.

 

یک شنبه 26 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 23:8 :: نويسنده : محمد حمید شکرریز

 

دانشمدان درنظر دارند با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل ناسا عبور تاریخی ستاره زهره از مقابل خورشید را مشاهده کنند.

 

درحالی که دانشمندان تصمیم گرفته اند عبور زهره از مقابل خورشید را با تلسکوپ هابل رصد کنند اما مسئله اصلی اینجا است که آنها نمی توانند هابل را نزدیک خورشید بگیرند چرا که نور شدید ستاره منظومه ما می تواند به ابزارهای فوق حساس این تلسکوپ صدمه بزند، از این رو هابل روز 5 و 6 ژوئن ( 16 و 17 خرداد ماه) عبور زهره از مقابل خورشید را به وسیله یک آینه مشاهده خواهد کرد.

هدف از این اقدام این است که مشخص شود آیا هابل می تواند با بررسی نور خورشیدی که به آن می تابد می تواند اتمسفر زهره را مطالعه کند یا خیر. ستاره شناسان تاکنون اطلاعات بسیاری درباره هوای زهره دارند، از این رو رصدهای ماه آینده یک آزمایش است تا مشخص شود که می توان از این روش برای بررسی ترکیب اتمسفری سیاره های بسیار دور استفاده کرد یا خیر.

براساس گزارش اسپیس دانشمندان امیدوارند که این روش به تواند به آنها در یافتن سیاره ای شبیه به زمین که قابلیت حیات داشته باشد کمک کند. سیاره زهره گزینه خوبی برای این تحقیق است چرا که جرم این سیاره اندازه زمین است.

تلسکوپ فضایی هابل امسال بیست و دومین سال فعالیت خود را جشن گرفته است. این تلسکوپ کار خود را از آوریل 1990 آغاز کرده و طی این سالها بیش از یک میلیون رصد از کیهان تهیه کرده است.

این رویداد که از آن با عنوان گذر زهره یاد می شود به طور متوسط دوبار در یک قرن رخ می رهد و این اتفاق آخرین شانس شما برای مشاهده چنین رویدادی است، چرا که این اتفاق تا سال 2117 رخ نخواهد داد.

چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:, :: 23:23 :: نويسنده : محمد حمید شکرریز

 

 دانشمندان موفق به كشف شواهدي از امكان بروز مشكلات بينايي نيز در اين سفرها شده‌اند.

محققان دانشكده پزشكي دانشگاه تگزاس در هوستون با استفاده از ام‌آرآي به بررسي چشم و مغز 27 فضانورد كه ميانگين 108 روز را در شاتل‌هاي فضايي ناسا و يا ايستگاه فضايي بين‌المللي گذرانده اند پرداخته و با ناهنجاري‌هاي اپتيكال مشابه با بيماران دچار فشار داخل جمجمه‌اي روبرو شدند.

اين ناهنجاري‌ها كه در پي مواجهه فزاينده با ميكروگرانش ايجاد شده، مي‌تواند به دانشمندان در درك بهتر مكانيزم پاسخخگو براي فشار داخل جمجمه‌اي در بيماران عادي كمك كند.

مشكلات فيزيكي مرتبط با سفرهاي فضايي در ميان داوطلبان بسيار زياد و متنوع بود. براي مثال 9 نفر از اين 27 فضانورد به نمايش گسترش فضای مایع مغزی نخاعی در اطراف عصب بینایی پرداخته و شش تن ديگر دچار عارضه مسطح شدن بخش پشت كره چشمي بودند.

 

همچنين چهار فضانورد دچار تحدب عصب نوري بوده و تغييراتي در غده هیپوفیز و اتصالات آن به مغز در سه فضانورد ديگر مشاهده شد.

 

اين ناهنجاري‌ها با نمونه‌هاي مشاهده شده در فشار داخل جمجمه‌‌يي بي‌علت مشابه بودند. اين فشار باعث متورم شدن اتصال ميان عصب نوري و كره چشم مي‌شود.

 

پيش از اين دانشمندان دريافته بودند كه اقامت شش ماهه فضانوردان در ايستگاه فضايي مي‌تواند منجر به فقدان ماده معدني درون استخوان و آتروفي عضلاني شود. در حقيقت فضانوردان اكنون در مدار براي كاهش اين تاثيرات به انجام ورزشهاي خاص مي‌پردازند.

 

جمعه 20 فروردين 1391برچسب:, :: 15:15 :: نويسنده : محمد حمید شکرریز

 

کیهان شناسی که علم مطالعه آغاز، شکل گیری و تکامل عالم است هنوز نمی داند 99% عالم را چه چیز تشکیل داده است. به نظر می رسد جزء غیر قابل مشاهده ای وجود دارد که قسمت اعظم عالم را تشکیل داده است، ولی قابل شناسایی نیست.

این ماده واقعا چیست؟ چگونه آن را بشناسیم؟

 

 

 



ادامه مطلب ...

 

 

کاوش‌گر مسنجر در مدت ماموریت خود، تعدادی از اسرار سیاره بادپا و آفتاب‌‎سوخته عطارد را فاش کرده است، از ترکیب مواد شیمیایی و وضعیت فعال زیرپوسته تا وجود یخ آب در اعماق دهانه‎ها؛ اما این همه ماجرا نیست.

 

 

سطح سیاره عطارد خراش‌های زیادی برداشته و گرمای آفتاب نیز صدمه‌های زیادی به آن وارد آورده، اما از سوی دیگر مدت‌های طولانی است که درست در کنار ستاره ما جا خوش کرده است.
به گزارش نیوساینتیست، یک سال پیش از این، کاوشگری با نام با مسمای مسنجر (پیام رسان) به سیاره عطارد رسید و چرخش در مداری به دور این سیاره کوچک آفتاب سوخته را آغاز کرد. اکنون تحلیل بیش از 100 هزار عکسی که این کاوشگر به زمین فرستاده، به ما درک بهتری از نزدیک‌ترین سیاره به خورشید می‌دهد.


به تازگی دو مقاله در هفته‌نامه ساینس منتشر شده که نگاهی به توپوگرافی سطح عطارد و ساختار داخلی آن می‌اندازد. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سیاره، دشت‌های بزرگ آتشفشانی هستند (مانند آنچه در عکس فوق دیده می‌شود)، که در آنها نقاط سفید رنگ نشان دهنده مناطق مرتفع هستند و نواحی کم ارتفاع به رنگ بنفش مشاهده می‌شوند.
قسمت‌هایی از دهانه برخوردی کالوریس که 1550 کیلومتر پهنا دارد، اکنون از دیواره خود بالا زده و حاکی از این است که سطوح بالایی از فعالیت‌های ژئوفیزیکی در زیر سطح سیاره جریان دارد.
گروه دوم با استفاده از ردیاب رادیویی مسنجر در سطوح عمیق‌تر زیر سطح جستجو می‌کرد تا میدان گرانشی عطارد را بررسی کند. این نتایج حاکی از این است که پوسته سیاره در قطبین نازک‌تر و در عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر ضخیم‌تر است. این داده‌ها همچنین بیانگر این هستند که لایه‌ای از مواد پر چگال در زیر پوسته قرار دارند که احتمالا از آهن یا سولفید آهن جامد تشکیل شده است.
اما دست کم یکی از معماهای عطارد باقی مانده است. در دهه 1990 / 1369، تلسکوپ‌های راداری زمینی یک ماده به شدت بازتابنده را در قطبین عطارد کشف کردند. گمان بر این بود که این ماده احتمالا آب یخ زده باشد. درست خواندید: یخ، بر روی سیاره‌ای که در نزدیک‌ترین مدار به دور خورشید می‌چرخد.
در چهل و سومین کنفرانس علوم قمری و سیاره‌ای که در این هفته در وودلند تگزاش برگزار شد، مقاله‌ای ارائه شد که نشان از این داشت که مواد بازتابنده تنها در مناطقی با سایه دائم قرار دارند که در دهانه‌های آتشفشانی عمیق پیدا می‌شوند. این با نظریه یخ سازگار است، ولی باید با یک لایه باریک از عایق پوشانده شود.

 

 

جمعه 26 اسفند 1390برچسب:, :: 18:4 :: نويسنده : محمد حمید شکرریز

 بعد از جنگ آمریکا با کره، ژنرال ویلیام مایر که بعدها به سمت روانکاو ارشد ارتش آمریکا منصوب شد، یکی از پیچیده ترین موارد تاریخ جنگ در جهان را مورد مطالعه قرار میداد.

 


حدود 1000 نفر از نظامیان آمریکایی در کره، در اردوگاهی زندانی شده بودند که از استانداردهای بین المللی برخوردار بود. زندان با تعریف متعارف تقریباً محصور نبود. آب و غذا و امکانات به وفور یافت میشد. از هیچیک از تکنیکهای متداول شکنجه استفاده نمیشد .اما بیشترین آمار مرگ زندانیان در این اردوگاه گزارش شده بود.

 

زندانیان به مرگ طبیعی می مردند. امکانات فرار وجود داشت اما فرار نمی کردند. بسیاری از آنها شب میخوابیدند و صبح دیگر بیدار نمیشدند. آنهایی که مانده بودند احترام درجات نظامی را میان خود رعایت نمیکردند و عموماً با زندانبانان خود طرح دوستی میریختند.

 


دلیل این رویداد، سال ها مورد مطالعه قرار گرفت و ویلیام مایر نتیجه تحقیقات خود را به این شرح ارائه کرد:
در این اردوگاه، فقط نامه هایی که حاوی خبرهای بد بودند به دست زندانیان می رسید و نامه های مثبت و امیدبخش به آن ها تحویل داده نمی شد.

 


هر روز از زندانیان می خواستند در مقابل جمع، خاطره یکی از مواردی که به دوستان خود خیانت کرده اند، یا میتوانستند خدمتی بکنند و نکرده اند را تعریف کنند. هر کس که جاسوسی سایر زندانیان را می کرد، سیگار جایزه میگرفت. اما کسی که در موردش جاسوسی شده بود هیچ نوع تنبیهی نمی شد. همه به جاسوسی برای دریافت جایزه (که خطری هم برای دوستانشان نداشت) عادت کرده بودند

 


تحقیقات نشان داد که این سه تکنیک در کنار هم، سربازان را به نقطه مرگ رسانده است.
با دریافت خبرهای منتخب (فقط منفی) امید از بین می رفت.
با جاسوسی، عزت نفس زندانیان تخریب می شد و خود را انسانی پست می یافتند.
با تعریف خیانتها، اعتبار آنها نزد هم گروهی ها از بین میرفت.

 


و این هر سه برای پایان یافتن انگیزه زندگی، و مرگ های خاموش کافی بود. این سبک شکنجه، شکنجه خاموش نامیده می شود.

 

 

یک شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 8:0 :: نويسنده : محمد حمید شکرریز

دانشمندان دريافته‌اند كه صفحه‌كليد رايانه بر روي چگونگي واكنش افراد در مورد واژه‌ها تاثير مي‌گذارد.

 

 

محققان دانشگاه کالج لندن و نيواسكول در تحقيقات خود متوجه شده‌اند كه مردم در برابر لغاتي كه با حروف سمت راست صفحه كليد كورتي ساخته شده‌اند، واكنش مثبت‌تر و در برابر حروف سمت چپ واكنش منفي‌تري نشان مي‌دهند.

 

براي مثال واژه «Pool(استخر)» كاملا در سمت راست و «Tax(ماليات)» كاملا در سمت چپ قرار دارد.

 

بنظر مي‌رسد كه اين تاثيرات از خود صفحه كليد ناشي شود كه به «تاثير كورتي» شهرت دارد.

 

دانشمندان علوم شناختي بر اين تصور هستند كه اين تاثيرات احتمالا با اين حقيقت ايجاد شده كه تايپ كردن با دست راست راحت‌تر است؛ چراكه حروف كمتري براي استفاده تايپيست در سمت راست قرار دارد.

 

قدمت طرح بندي صفحه‌كليد كورتي به سال 1868 باز مي‌گرد. تا آن زمان، تايپيست‌ها با مشكلات زيادي روبرو بودند؛ چرا كه برخي كليدهاي آن بسيار بهم نزديك بوده و در زمان تايپ سريع گاهي كلمات بهم مي‌چسبيدند.

 

در واکنش به اين مشكل، مخترعان كورتي را طراحي و آن را به شرکت رمينگتون فروختند. از آن زمان اين طرح‌بندي مورد استفاده بوده و پس از ماشين تحرير به دنيا رايانه‌هاي شخصي نيز وارد شد.

 

 

یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:, :: 13:27 :: نويسنده : پدرام گودرزی

شما در سالن سینما ننشسته یا بر روی مبل راحتی تان لم نداده اید، این هم فیلم پیشتازان فضا یا هر فیلم علمی تخیلی دیگری با آن همه ربات و صفینه و این داستانها نیست! حقیقت آن است که دوستان چشم بادامی مان در حال ساخت یک آسانسور فضایی کاملاً واقعی هستند و امید می رود تا سال 2050 آن را افتتاح کنند! بنا به خبر منتشره در روزنامه یومیوری ژاپن، شرکت ساختمانی اوبایاشی قول داده تا نیمه قرن جاری آسانسوری به ارتفاع 36,000 کیلومتر را به بهره برداری برساند...

 



ادامه مطلب ...
شنبه 20 اسفند 1390برچسب:, :: 14:45 :: نويسنده : محمد حمید شکرریز

 يك استاد بازنشسته دانشگاه ساوث‌همپتون توانسته در تلاشي جالب، نور شش ماه را در يك تصوير جمع كند.

 

 

دكتر «گرگ پاركر» با دوربين روزنه‌اي خود كه از يك جعبه چاي قديمي ساخته شده، به ثبت نورهاي آسماني از 21 ژوئن (بلندترين روز سال) تا 22 دسامبر مصادف با انقلاب زمستاني پرداخته است.

 

اين تصوير به ثبت حركت خورشيد در تمام اين شش ماه پرداخته و آن را بر روي يك برگه چاپ كرده است.

 

خطوط اين تصوير در بالا، نشان‌دهنده مسير خورشيد در انقلاب تابستاني خود بوده و خط نمايشگر مسير خورشيد در كوتاهترين روز سال در پايان تصوير قرار گرفته است.

 

پاركر از زمان بازنشستگي به پروژه‌هاي تصويربرداري فناوري پيشرفته روي آورده است.


17 اسفند 1390برچسب:, :: 23:45 :: نويسنده :

 

ساخت نخستین <<تلویزیون پوشیدنی جهان>>

ساخت نخستین <<تراشه مغزی جهان>>

دوربینی که باسرعت نور فیلم برداری میکند.

 

حمید شکر ریز



ادامه مطلب ...


پاسخ يك دانشجو :

" يك نخ بلند به گردن فشارسنج مي‌بنديم و آن را از سقف ساختمان به سمت
زمين مي‌فرستيم. طول نخ به اضافه طول فشارسنج برابر ارتفاع آسمان‌خراش
خواهد بود

اين پاسخ ابتكاري چنان استاد را خشمگين كرد كه دانشجو را رد كرد.. دانشجو
با پافشاري بر اينكه پاسخش درست است به نتيجه امتحان اعتراض كرد. دانشگاه
يك داور مستقل را براي تصميم درباره اين موضوع تعيين كرد. داور دانشجو را
خواست و به او شش دقيقه وقت داد تا راه حل مسئله را به طور شفاهي بيان
كند تا معلوم شود كه با اصول اوليه فيزيك آشنايي دارد. دانشجو پنج دقيقه
غرق تفكر ساكت نشست. داور به او يادآوري كرد كه وقتش درحال اتمام است.
دانشجو پاسخ داد كه چندين پاسخ مناسب دارد اما ترديد دارد كدام را بگويد.
وقتي به او اخطار كردند عجله كند چنين پاسخ داد:

"اول اينكه مي‌توان فشارسنج را برد روي سقف آسمان‌خراش، آنرا از لبه
ساختمان پائين انداخت و مدت زمان رسيدن آن به زمين را اندازه گرفت.
ارتفاع ساختمان مساوي يك دوم g ضربدر t به توان دو خواهد بود. اما بيچاره
فشارسنج ."

"يا اگر هوا آفتابي باشد مي‌توان فشارسنج را عمودي بر زمين گذاشت و طول
سايه‌اش را اندازه گرفت. بعد طول سايه آسمان‌خراش را اندازه گرفت و سپس
با يك تناسب ساده ارتفاع آسمان‌خراش را بدست آورد ."

"اما اگر بخواهيم خيلي علمي باشيم، مي‌توان يك تكه نخ كوتاه به فشارسنج
بست و آنرا مثل يك پاندول به نوسان درآورد، نخست در سطح زمين وسپس روي
سقف آسمان‌خراش. ارتفاع را از اختلاف نيروي جاذبه مي‌توان محاسبه كرد : T
= 2 pi sqroot (l / g) ."

"يا اگر آسمان‌خراش پله اضطراري داشته باشد، مي‌توان ارتفاع ساختمان را
با بارومتر اندازه زد و بعد آنها را با هم جمع كرد."

"البته اگر قانع نشدید بااستفاده ازیه راه دیگه مي‌توان از فشارسنج براي
اندازه‌گيري فشار هوا در سقف و روي زمين استفاده كرد و اختلاف آن برحسب
ميلي‌بار را به فوت تبديل كرد تا ارتفاع ساختمان بدست آيد."

"ولي چون هميشه ما را تشويق مي‌كنند كه استقلال ذهني را تمرين كنيم و از
روش‌هاي جدیدی استفاده كنيم، بدون شك بهترين روش آنست كه در اتاق سرايدار
را بزنيم و به او بگوييم: اگر ارتفاع اين ساختمان را به من بگويي يك
فشارسنج نو و زيبا به تو مي‌دهم ."

اين دانشجو كسي نبود جز نيلز بور، نابغه فیزیک اهل دانمارك كه موفق شده جايزه نوبل
در رشته فيزيك را دريافت کند.

12 اسفند 1390برچسب:, :: 15:58 :: نويسنده :

تلسکوپ فضایی هرشل تصویری جدید و باشکوه را از یک هدف قدیمی ستاره شناسی ارائه کرده است، تصویری از سحابی عقاب که با نام رسمی M16 نیز شناخته می شود..

 

حمید شکر ریز



ادامه مطلب ...

آشنایی با سیستمهای سوخت رسانی کاربراتوری و انژکتوری

سیستم سوخت رسانی برای خودرو به مانند دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی برای بدن انسان ضروری و بسیار حساس است که بایستی انرژی لازم برای استفاده و کار خودرو را فراهم سازد. اما این سیستم های سوخت رسانی چگونه چنین کاری را انجام میدهند؟ بر چند نوع هستند؟ مزایا و معایب این نوع سیستم ها چیست؟ چه نوع سیستمی برای خودرو اقتصادی تر و مناسب تر است؟ و... ده ها سئوال دیگر که ممکن است برای همه ی کسانی که به نوعی با خودرو سر و کار دارند پیش آید.
در این نوشتار سعی داریم به صورت اختصار با هر دو نوع سیستم سوخت رسانی آشنا شویم و در نهایت با مزایا و معایب هر دو آشنایی پیدا کرده تا بتوانیم به درستی در خصوص استفاده از این سیستم ها در خودرو تصمیم گیری نماییم.

 



ادامه مطلب ...
جمعه 12 اسفند 1390برچسب:, :: 10:41 :: نويسنده : آرش مدح خان

http://sites.google.com/site/smsmflash/eng-mini-y04.jpg

 

دراگلاین معمولا برای روباره برداری و یا حفاری در معادن مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و جامی که توسط کابلهایی قابل هدایت است دراگلاین را قادر به حفاری در شرایطی می کند که دیگر وسایل توانایی کار را در آن شرایط ندارند.

 از این ماشین میتوان برای حمل مواد سخت و نرم استفاده کرد ولی مواد مورد نظر در صورت سخت بودن ابتدا باید توسط آتشباری خرد شده باشند.



ادامه مطلب ...
جمعه 12 اسفند 1390برچسب:, :: 10:31 :: نويسنده : آرش مدح خان

فیبرنوری چگونه کار می کند؟

 

هرجا که صحبت از سیستم های جدید مخابراتی، سیستم های تلویزیون کابلی و اینترنت باشد، در مورد فیبر نوری هم چیزهایی می شنوید. فیبرهای نوری از شیشه شفاف و خالص ساخته میشوند و با ضخامتی به نازکی یک تار موی انسان، میتوانند اطلاعات دیجیتال را در فواصل دور انتقال دهند. از آنها همچنین برای عکسبرداری پزشکی و معاینه های فنی در مهندسی مکانیک استفاده میشود.
در این مقاله میخوانیم که این فیبرهای نوری چگونه نور را منتقل میکنند و نیز درمورد روش عجیب ساخت آنها مطالبی می آموزیم.



ادامه مطلب ...

یک موتور دورانی،یک موتور احتراق داخلی است درست مثل موتور اتومبیل ولی کاملا متفاوت با موتور های مرسوم پیستونی کار می کند. در یک موتور پیستونی حجم مشخصی از فضا (سیلندر) متناوبا چهار کار متفاوت را انجام می دهد. مکش، تراکم، احتراق و خروج دود. موتور دورانی همین کار را انجام می دهد اما هر کدام در جای مخصوص خود انجام  می شود و این شبیه این است که برای هر کدام از چهار مرحله یک سیلندر جداگانه داشته باشیم و پیستون به طور پیوسته از یکی به بعدی حرکت کند.

 



ادامه مطلب ...
جمعه 12 اسفند 1390برچسب:, :: 10:24 :: نويسنده : آرش مدح خان

Bagger 288l - big digger در حال حاضر بزرگترین بیل مکانیکی چرخشی حفاری در جهان می باشد که توانایی جابه جا کردن 240000 متر مکعب ماده در هر 24 ساعت (10000متر مکعب در ساعت) را دارد. هرکدام از 18 بیل آن 6.6 متر مکعب گنجایش دارند و این بیل ها به راحتی می توانند در هر روز پنج زمین فوتبال را به عمق 50 فوت را حفر نمایند. 



ادامه مطلب ...
جمعه 12 اسفند 1390برچسب:, :: 10:22 :: نويسنده : آرش مدح خان

جوشکاری قوسی فرآیندی است که در آن دو فلز از طریق امتزاج بهم دیگر متصل می شوند. در اکثر موارد از فلزپرکننده مشابه نیز استفاده می شود.قبل از اینکه به یک اتصال مناسب برسیم،لازم است محل اتصال تا دمای ذوب فلز پایه حرارت داده شوند تا همراه با منطقه جوش ذوب شوند. اگر چه واکنش های متالورژیکی که مستلزم انجام ذوب،انجمادو استحاله های حالت جامد می باشند چندان غیر معمول نمی باشند ولی نرخ های سردایش خیلی شدید هستند.گازهای فعال نیز در منطقه جوش حضور دارندو می توانند در فلز جوش حل شوند.برای محافظت فلز جوش از فلاکس ها استفاده میشود.



ادامه مطلب ...
دو شنبه 9 اسفند 1386برچسب:, :: 16:40 :: نويسنده : فرزانه خلیلی

خوب نگاه كنید




به عکس‌های بالا دقت کنید، عقیده شما در مورد آنها چیست؟
اصولآ چیز خاصی نظر شما را جلب کرد؟

اگر کسی بگوید شما به علت عادتهای ذهنیتان از درک درست این تصاویر عاجزید عکس العملتان چییست؟

_به او میخندید؟ 
_به غرورتان بر میخورد و ناراحت میشوید؟
_سعی میکنید به هر قیمتی از افکارتان دفاع کنید؟
_یا کنجکاو به بحث و تحقیق در این مورد میشوید ؟


گاهی باورهای ذهنی ما چیزی بیشتر از عادت های فکری مان نیست


باور نمی‌کنید؟!

 



ادامه مطلب ...
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
پيوندها
  • Image For Upload
  • Mediafire

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ مکانیک 90 کاشان و آدرس mechashanic.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




Online User

.